Bergmann Cukrászda krémese

A Helyismeret wikiből
Bergmann.JPG


A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje, mely országonként, tájegységenként más-más. A magyarországi cukrászdák kínálatának elmaradhatatlan süteménye.


A Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.



Cimer-bfured.png
"A helyi vendéglátás ikonikus terméke."

A Balatonfüred Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 3/2019.(X.24) határozata alapján





Források

  • Bergmann Cukrászda honlapja[1]
  • Amiből egy sosem elég - a balatonfüredi Bergmann-cukrászdák[2]
  • A krémes az krémes! – Bergmann Ernő hisz a szentírásban[3]
  • Kép forrása: Bergmann Cukrászda[4]