Bergmann Cukrászda krémese

A Helyismeret wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Lonci (vitalap | szerkesztései) 2019. december 1., 18:19-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje…”)

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje, mely országonként, tájegységenként más-más. A magyarországi cukrászdák kínálatának elmaradhatatlan süteménye.


A Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.



Cimer-bfured.png
"A helyi vendéglátás ikonikus terméke."

A Balatonfüred Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 3/2019.(X.24) határozata alapján