„Bergmann Cukrászda krémese” változatai közötti eltérés
A Helyismeret wikiből
(3 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | [[Image:Bergmann.JPG|thumb|right| | + | [[Image:Bergmann.JPG|thumb|right|350px]] |
5. sor: | 5. sor: | ||
− | A Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva. | + | A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva. |
− | + | ||
19. sor: | 18. sor: | ||
|indoklás=A helyi vendéglátás ikonikus terméke. | |indoklás=A helyi vendéglátás ikonikus terméke. | ||
}} | }} | ||
+ | |||
+ | |||
A lap jelenlegi, 2021. október 11., 10:52-kori változata
A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje, mely országonként, tájegységenként más-más. A magyarországi cukrászdák kínálatának elmaradhatatlan süteménye.
A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.
"A helyi vendéglátás ikonikus terméke."
A Balatonfüred Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 3/2019.(X.24) határozata alapján |