„Bergmann Cukrászda krémese” változatai közötti eltérés
A Helyismeret wikiből
(Új oldal, tartalma: „A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje…”) |
|||
(4 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | + | [[Image:Bergmann.JPG|thumb|right|350px]] | |
− | A | + | A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje, mely országonként, tájegységenként más-más. A magyarországi cukrászdák kínálatának elmaradhatatlan süteménye. |
+ | |||
+ | A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva. | ||
18. sor: | 20. sor: | ||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | ==Források== | ||
+ | *Bergmann Cukrászda honlapja[http://www.bergmanncukraszda.hu/] | ||
+ | *Amiből egy sosem elég - a balatonfüredi Bergmann-cukrászdák[https://welovebalaton.hu/bor.gasztro/amibol.egy.sosem.eleg.a.balatonfuredi.bergmann.cukraszdak] | ||
+ | *A krémes az krémes! – Bergmann Ernő hisz a szentírásban[https://diningguide.hu/a-kremes-az-kremes-bergmann-erno-hisz-a-szentirasban/] | ||
+ | *Kép forrása: Bergmann Cukrászda[http://www.bergmanncukraszda.hu/index.php?page=sutemeny-specialitasok&lang=hu&parent=menu] | ||
[[Category:Balatonfüred]][[Category:Turizmus és vendéglátás]][[Category:Balatonfüredi értéktár]] | [[Category:Balatonfüred]][[Category:Turizmus és vendéglátás]][[Category:Balatonfüredi értéktár]] |
A lap jelenlegi, 2021. október 11., 10:52-kori változata
A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje, mely országonként, tájegységenként más-más. A magyarországi cukrászdák kínálatának elmaradhatatlan süteménye.
A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.
"A helyi vendéglátás ikonikus terméke."
A Balatonfüred Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 3/2019.(X.24) határozata alapján |