„Bergmann Cukrászda krémese” változatai közötti eltérés

A Helyismeret wikiből
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
[[Image:Bergmann.JPG|thumb|right|400px]]
+
[[Image:Bergmann.JPG|thumb|right|350px]]
  
  
6. sor: 6. sor:
  
 
A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.
 
A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.
 
  
  

A lap jelenlegi, 2021. október 11., 10:52-kori változata

Bergmann.JPG


A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje, mely országonként, tájegységenként más-más. A magyarországi cukrászdák kínálatának elmaradhatatlan süteménye.


A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.



Cimer-bfured.png
"A helyi vendéglátás ikonikus terméke."

A Balatonfüred Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 3/2019.(X.24) határozata alapján






Források

  • Bergmann Cukrászda honlapja[1]
  • Amiből egy sosem elég - a balatonfüredi Bergmann-cukrászdák[2]
  • A krémes az krémes! – Bergmann Ernő hisz a szentírásban[3]
  • Kép forrása: Bergmann Cukrászda[4]