„Bergmann Cukrászda krémese” változatai közötti eltérés
A Helyismeret wikiből
19. sor: | 19. sor: | ||
|indoklás=A helyi vendéglátás ikonikus terméke. | |indoklás=A helyi vendéglátás ikonikus terméke. | ||
}} | }} | ||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
A lap 2021. október 11., 10:51-kori változata
A krémes története a múlt homályába vész, szinte egész Európában megtalálható. Az évszázadok során változott és tökéletesedett a krémes alapreceptje, mely országonként, tájegységenként más-más. A magyarországi cukrászdák kínálatának elmaradhatatlan süteménye.
A balatonfüredi Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondant-nal áthúzva.
"A helyi vendéglátás ikonikus terméke."
A Balatonfüred Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 3/2019.(X.24) határozata alapján |