„Csalló Pálinka” változatai közötti eltérés

A Helyismeret wikiből
1. sor: 1. sor:
 +
{{Balatonalmádi Értéktár}}
 +
 
{{InfoboxIntézmény
 
{{InfoboxIntézmény
 
|név=Csalló Pálinka
 
|név=Csalló Pálinka

A lap 2015. október 20., 18:41-kori változata


Ertektar.png


Csalló Pálinka
Csallopalinka.jpg
Típusa: manufaktúra
Alapítva: 1993
Elérhetőség
Cím: Balatonalmádi, Vödörvölgy
Weboldal: Csalló Pálinka Manufaktúra
Email: e-mail



1993-ban alapították a családi vállalkozást, amely a hagyományos kisüsti pálinkafőzésre alapult. 1999. januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a Vödörvölgyben indult bérszeszfőzde a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzése, valamint a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyök alkalmazása. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - készül az 50%-os "kisüsti". 2005-ben építették meg saját palackozó üzemüket. A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezik be. Kézi válogatással biztosítják, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Termékeiket a gasztronómia élvezetek kedvelőinek szánják, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, színezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáikat kis volumenben hozzák forgalomba.


A Vödörvölgyi Pálinkaházban készült kisüsti pálinkák:

  • Hagyományos gyümölcsből készült pálinkák
  • Eperfahordóban érlelt pálinkák
  • Erdei és bogyós gyümölcsökből készült pálinkák
  • Egzotikus gyümölcságyon érlelt pálinkák
  • Ágyas pálinkák


Források


Cimer.jpg
"Minőségi termék, amelyet kisipari módszerekkel gyártanak, a több száz éves magyar pálinkafőzési hagyományokat megőrizve."

A Balatonalmádi Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 1/2015 (10.17.) határozata alapján