„Csalló Pálinka” változatai közötti eltérés

A Helyismeret wikiből
a
a
 
49. sor: 49. sor:
 
*[http://videa.hu/videok/nagyvilag/gasztroangyal-2012.04.21..-5O4vvFdsqxVf0pg9 Gasztroangyal - 2012.04.21. adás - Duna Televízió]
 
*[http://videa.hu/videok/nagyvilag/gasztroangyal-2012.04.21..-5O4vvFdsqxVf0pg9 Gasztroangyal - 2012.04.21. adás - Duna Televízió]
  
[[Category:Balatonalmádi Értéktár]][[Category:Balatonalmádi]][[Category:Cégek,vállalkozások]]
+
[[Category:Balatonalmádi Értéktár]][[Category:Balatonalmádi]][[Category:Cégek, vállalkozások]]
  
 
</div>
 
</div>

A lap jelenlegi, 2016. október 27., 17:52-kori változata

Balatonalmádi Értéktár - Agrár- és élelmiszergazdaság

Csalló Pálinka
Csallopalinka.jpg
Típusa: manufaktúra
Alapítva: 1993
Elérhetőség
Cím: Balatonalmádi, Vödörvölgy
Weboldal: Csalló Pálinka Manufaktúra
Email: e-mail



1993-ban alapították a családi vállalkozást, amely a hagyományos kisüsti pálinkafőzésre alapult. 1999. januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a Vödörvölgyben indult bérszeszfőzde a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzése, valamint a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyök alkalmazása. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - készül az 50%-os "kisüsti". 2005-ben építették meg saját palackozó üzemüket. A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezik be. Kézi válogatással biztosítják, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Termékeiket a gasztronómia élvezetek kedvelőinek szánják, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, színezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáikat kis volumenben hozzák forgalomba.


A Vödörvölgyi Pálinkaházban készült kisüsti pálinkák:

  • Hagyományos gyümölcsből készült pálinkák
  • Eperfahordóban érlelt pálinkák
  • Erdei és bogyós gyümölcsökből készült pálinkák
  • Egzotikus gyümölcságyon érlelt pálinkák
  • Ágyas pálinkák
Cimer.jpg
"Minőségi termék, amelyet kisipari módszerekkel gyártanak, a több száz éves magyar pálinkafőzési hagyományokat megőrizve."

A Balatonalmádi Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 1/2015 (10.17.) határozata alapján


Források