„Csalló Pálinka” változatai közötti eltérés
a |
a |
||
49. sor: | 49. sor: | ||
*[http://videa.hu/videok/nagyvilag/gasztroangyal-2012.04.21..-5O4vvFdsqxVf0pg9 Gasztroangyal - 2012.04.21. adás - Duna Televízió] | *[http://videa.hu/videok/nagyvilag/gasztroangyal-2012.04.21..-5O4vvFdsqxVf0pg9 Gasztroangyal - 2012.04.21. adás - Duna Televízió] | ||
− | [[Category:Balatonalmádi Értéktár]][[Category:Balatonalmádi]][[Category:Cégek,vállalkozások]] | + | [[Category:Balatonalmádi Értéktár]][[Category:Balatonalmádi]][[Category:Cégek, vállalkozások]] |
</div> | </div> |
A lap jelenlegi, 2016. október 27., 17:52-kori változata
Balatonalmádi Értéktár - Agrár- és élelmiszergazdaság
Csalló Pálinka | |||||
Típusa: | manufaktúra | ||||
Alapítva: | 1993 | ||||
Elérhetőség | |||||
Cím: | Balatonalmádi, Vödörvölgy | ||||
Weboldal: | Csalló Pálinka Manufaktúra | ||||
Email: | |||||
1993-ban alapították a családi vállalkozást, amely a hagyományos kisüsti pálinkafőzésre alapult. 1999. januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a Vödörvölgyben indult bérszeszfőzde a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzése, valamint a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyök alkalmazása. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - készül az 50%-os "kisüsti".
2005-ben építették meg saját palackozó üzemüket. A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezik be. Kézi válogatással biztosítják, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Termékeiket a gasztronómia élvezetek kedvelőinek szánják, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, színezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáikat kis volumenben hozzák forgalomba.
A Vödörvölgyi Pálinkaházban készült kisüsti pálinkák:
- Hagyományos gyümölcsből készült pálinkák
- Eperfahordóban érlelt pálinkák
- Erdei és bogyós gyümölcsökből készült pálinkák
- Egzotikus gyümölcságyon érlelt pálinkák
- Ágyas pálinkák
"Minőségi termék, amelyet kisipari módszerekkel gyártanak, a több száz éves magyar pálinkafőzési hagyományokat megőrizve."
A Balatonalmádi Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 1/2015 (10.17.) határozata alapján |