„Csalló Pálinka” változatai közötti eltérés
(Új oldal, tartalma: „{{InfoboxIntézmény |név=Csalló Pálinka |kép=csallopalinka.jpg |típus=nyitott műhely |alapítva=1993 |cím=Balatonalmádi, Vödörvölgy |weboldal=http://www.csa…”) |
|||
2. sor: | 2. sor: | ||
|név=Csalló Pálinka | |név=Csalló Pálinka | ||
|kép=csallopalinka.jpg | |kép=csallopalinka.jpg | ||
− | |típus= | + | |típus=manufaktúra |
|alapítva=1993 | |alapítva=1993 | ||
|cím=Balatonalmádi, Vödörvölgy | |cím=Balatonalmádi, Vödörvölgy |
A lap 2015. október 20., 17:40-kori változata
Csalló Pálinka | |||||
Típusa: | manufaktúra | ||||
Alapítva: | 1993 | ||||
Elérhetőség | |||||
Cím: | Balatonalmádi, Vödörvölgy | ||||
Weboldal: | Csalló Pálinka Manufaktúra | ||||
Email: | |||||
1993-ban alapították a családi vállalkozást, amely a hagyományos kisüsti pálinkafőzésre alapult. 1999. januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a Vödörvölgyben indult bérszeszfőzde a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzése, valamint a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyök alkalmazása. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - készül az 50%-os "kisüsti".
2005-ben építették meg saját palackozó üzemüket. A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezik be. Kézi válogatással biztosítják, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Termékeiket a gasztronómia élvezetek kedvelőinek szánják, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, színezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáikat kis volumenben hozzák forgalomba.
A Vödörvölgyi Pálinkaházban készült kisüsti pálinkák:
- Hagyományos gyümölcsből készült pálinkák
- Eperfahordóban érlelt pálinkák
- Erdei és bogyós gyümölcsökből készült pálinkák
- Egzotikus gyümölcságyon érlelt pálinkák
- Ágyas pálinkák
Források
"Minőségi termék, amelyet kisipari módszerekkel gyártanak, a több száz éves magyar pálinkafőzési hagyományokat megőrizve."
A Balatonalmádi Értéktárba bekerült az Értéktár Bizottság 1/2015 (10.17.) határozata alapján |